WORKSHOP
Θα λειτουργήσει εργαστήριο με θέμα «Οργάνωση Φεστιβάλ» με την Ιωάννα Γιάνναρη, (MA Art’s management City University of London). Δεδομένου ότι το εργαστήριο απευθύνεται σε σπουδαστές Ανωτέρας σχολής πιάνου, προσκαλούμε τα Ωδεία και τις Μουσικές σχολές που ενδιαφέρονται για την παρακολούθησή του, να επιλέξουν δυο από τους σπουδαστές τους, οι οποίοι μετά από επαφή μαζί μας θα μπορούν να το παρακολουθήσουν δωρεάν . Το θεωρητικό μέρος του εργαστηρίου θα λάβει χώρα στις 7 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 16.00- 18.00 στην Πειραματική σκηνή του πολιτιστικού κέντρου, ενώ το πρακτικό του μέρος θα διαρκέσει όλες τις ημέρες του Φεστιβάλ. Οι συμμετέχοντες στο εργαστήριο σπουδαστές θα έχουν ελεύθερη είσοδο σε όλες τις συναυλίες του Φεστιβάλ, αναλαμβάνοντας, για την πρακτική τους, συγκεκριμένες εργασίες.
Για περισσότερες πληροφορίες και για αίτηση συμμετοχής επικοινωνήστε στο τηλ: 6937574944 ή στο e-mail: heraklionpianofestival@gmail.com
Η Ιωάννα Γιάνναρη γεννήθηκε στο Ηράκλειο και άρχισε τις μουσικές της σπουδές σε ηλικία 10 ετών. Φοίτησε σε σχολές και στο Ελληνικό Ωδείο Ηρακλείου, ενώ ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Αθήνα ,στο Ωδείο Athenaeum " MariaCallas". Επί σειρά ετών, υπήρξε μέλος της Α' φωνής στην Ορχήστρα " Κιθαριστές του Athenaeum", με εμφανίσεις σε Φεστιβάλ στην Ελλάδα & στο εξωτερικό, στα Μουσικά Πρωινά του Γ´ Προγράμματοςστο Μέγαρο Μουσικής κ.α.
Συνέχισε τις σπουδές της στο Ηνωμένο Βασίλειο και απέκτησε τον μεταπτυχιακό τίτλο Master of Arts in Arts management ,City University, London.
Ως ειδικευμένη στην πολιτιστική διαχείριση, εργάστηκε επί σειρά ετών για το Υπουργείο Παιδείας (ΥΠ.Ε.Π.Θ.) ως υπεύθυνη των Μουσικών Αγώνων στο τμήμα των Πανελληνίων Μαθητικών Καλλιτεχνικών Αγώνων. Μετέπειτα, της ανατέθηκε να ενεργοποιήσει τον Πολιτιστικό Οργανισμό της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σάμου. Σχεδίασε την οργάνωση της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας στο Δήμο Φιλίππων, σε συνεργασία με την Υπερνομαρχία Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης. Η Βουλή των Ελλήνων της ανέθεσε την καλλιτεχνική διεύθυνση της Ελληνικής αντιπροσωπείας στο Α’ Φεστιβάλ Νέων στο Sochi της Ρωσίας. Υπήρξε μέλος της οργανωτικής επιτροπής στην Α’ Ευρώ-Μεσογειακή Πολιτιστική Συνάντηση Κρήτης. Ανέλαβε την οργάνωση των συνεδρίων Ποίησης και Μουσικολογίας στη Λέσβο.
Η Ιωάννα δείχνει, μεταξύ άλλων, ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη σχέση της μουσικής με τη ψυχολογία, τόσο με τις σπουδές της στη μουσικοθεραπεία, με την Καθηγήτρια Ψυχιατρικής και Νευρολογίας Jacqueline-Vereupailles, στη Σορβόννη, καθώς και με τη συνεχιζόμενη μεταπτυχιακή της σπουδή στις Κυβερνητικές Επιστήμες (Cybernetic Sciences).
Από το 2013, ζει στο Ηράκλειο της Κρήτης και, συνεργαζόμενη με την Περιφέρεια Κρήτης, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, τον Δήμο Ηρακλείου την Εταιρία Κρητικών & Ιστορικών Μελετών, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, δραστηριοποιείται στον σχεδιασμό την οργάνωση & συντονισμό καινοτόμων πολιτιστικών προϊόντων.
• Μουσικές Τριλογίες των Μνημείων του Χάνδακα για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μνημείων & Τοποθεσιών
• Φεστιβάλ «Τέχνη καθ’οδόν»
• Φεστιβάλ Πιάνου Ηρακλείου
• «The flute project» Μουσικό, εκπαιδευτικό πρόγραμμα
• «Soul Art Game» Καινοτόμος σύλληψη πάνω στην τέχνη και την ψυχολογία που μέσω παιχνιδιού στοχεύει στην ψυχική αποφόρτιση των συμμετεχόντων.
• Η Ιωάννα είναι επίσης πρόεδρος του Ιστορικού Μουσικού Συλλόγου «Απόλλων» Ηρακλείου.